Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να επιλέξω το σωστό τύπο κουφωμάτων;

Η επιλογή των κουφωμάτων πρέπει να είναι ανάλογη με τις ιδιαιτερότητες, τις εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του κτιρίου και τον τύπο της οικοδομής. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επιλογή του κατάλληλου συστήματος, ανάλογα με το άνοιγμα του κουφώματος. Για παράδειγμα, ένα «ελαφρύ» σύστημα έχει μεγαλύτερους περιορισμούς ως προς το άνοιγμα που μπορεί να τοποθετηθεί από ένα «βαρύ» σύστημα το οποίο παρέχει περισσότερες λύσεις εφαρμογής.
Οι βασικοί τύποι κουφωμάτων που μπορούμε να επιλέξουμε είναι: συρόμενα και ανοιγόμενα σε διάφορες εκδοχές.

Ανοιγόμενα κουφώματα
Το ανοιγόμενο κούφωμα προσφέρει αποτελεσματική θερμομόνωση, ηχομόνωση και στεγανότητα στον αέρα και το νερό, όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης μεγάλων ανοιγμάτων, δηλαδή πάνω από 1,70 m συνήθως, ακόμη και με μία δίφυλλη μπαλκονόπορτα. Επίσης προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω του περιμετρικού μηχανισμού και επιπλέον προσφέρουν όλο το άνοιγμα ενώ ταυτόχρονα απαιτείται η ύπαρξη του απαιτούμενου χώρου εσωτερικά για να μπορεί να ανοίγει η μπαλκονόπορτα.

Συρόμενα κουφώματα

Η οικονομία χώρου είναι το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα συρόμενα κουφώματα. Έτσι, χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον στις μαζικές κατασκευές –τις πολυκατοικίες- όπου επιβάλλεται η οικονομία ως προς το χώρο. Τα συρόμενα κουφώματα είναι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της ελληνικής αγοράς και είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στις κατασκευές κουφωμάτων κατά τις δεκαετίες ’70 και ’80. Οι σημερινές σειρές συρομένων κουφωμάτων είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς και προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη μόνωση, κυκλοφορούν δε και σε θερμομονωτικές λύσεις. Χρειάζονται λιγότερο χώρο για να λειτουργήσουν και δέχονται τζάμι, σήτα και πατζούρι ή ρολό εξωτερικά. Μπορούν να είναι χωνευτά στον τοίχο (προσφέροντας όλο το άνοιγμα) και εξωτερικά στον τοίχο. Μπορούν ακόμη να είναι δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος, ή επάλληλα που κινούνται το ένα επάνω στο άλλο και πολύφυλλα με ανάλογη λειτουργία.

Εξοικονόμηση ενέργειας αντικαθιστώντας τα παλιά κουφώματα με ενεργειακά
Ποιο πλαίσιο είναι καταλληλότερο για το σπίτι, από αλουμίνιο ή PVC;
Τι εννοούμε με τον όρο ενεργειακά κουφώματα
Τι είναι Ενεργειακά Τζάμια - Τζάμι Χαμηλής Εκπομπής;
Τι είναι η θερμοδιακοπη;
Πως θα επιλέξετε κατάλληλο κούφωμα για το σπίτι σας;
Γιατί να αντικαταστήσω τα κουφώματα στο σπίτι μου;
Πλεονεκτήματα θερμομονωτικών κουφωμάτων
Edit Page

Βρείτε μας Επίσης

Κατάστημα Τούμπας

Λαμπράκη 68
Τούμπα, 54638
Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 932344

        2316 019740 

Κιν.: 6944 803414

       6948 515842 

info@politechniki.gr

Κατάστημα Τριανδρίας

Μεσολογγίου 46 & Ψαρρών Γωνία
Τριανδρία, 55337
Θεσσαλονίκη

Τηλ.:2310 932344

       2316 019740 

Κιν.: 6944 803414

       6948 515842 

info@politechniki.gr

payment4

Joomla Extensions